Dr. Nevzat Şipleme’nin yeni eseri Çimke Yayınevi tarafından neşredildi

Alt başlığı "Başyücelik Notları - 2" olan "Bilgi – İnsan / ‘Mutlak’ın Gerekliliği / Tıbb-ı Hakîm" isimli eser okuyucuyla buluştu.

Dr. Nevzat Şipleme’nin, 2016 yılında Çimke Yayınevi tarafından neşredilen “Tekbir’in Nizâmı –Başyücelik Notları–” isimli eserinin ardından, “Başyücelik Notları–2” alt başlığıyla kaleme aldığı yeni eserinin takdiminden:

“Her şeyi konuşabiliriz, bilimi teknolojiyi, maddeyi… Sonunda cevaplamak zorunda kalacağımız soruyu hep atlayarak o soruyu atlayabilmek için, bir türlü o soruya gelmemek için yapmayacağımız şaklabanlık yok: Olunmaya değer insan, yaşanmaya değer hayat nedir?

İnsanlığın, tahrip edilmiş dinleri inşa edenlerin yol açtığı buhrandan çıkma çabası olarak nitelenebilecek olan Batı medeniyetini inşa eden akıl, kendisini haklı olarak kilisenin anlattığı mutlağa teslim edemezdi, mutlağı da bilimde bulacağına inanarak devam etti yoluna… Bulabildiler mi? Hayır, elbette bulamadılar.

Mühim olan bilgiyle, teknolojiyle, akılla bulunanın, olunmaya değer insan, yaşanmaya değer hayatla, İslâm’la, eşya ve hadiselerin mutlak hakikatiyle bağının kurulabilmesi, buluşturulabilmesi, aradaki bağlantının kurulabilmesi. Aksi ise insanlık adına bugün gelinmiş olan kaostan ve insanlığın intihar yolculuğundan ibaret.”

Dr. Nevzat Şipleme Kimdir?

Konya’nın Taşkent ilçesi, Kecimen Köyünde 1970 yılında doğdu.

İlkokulu Konya’da HÜRRİYET ilkokulunda, orta öğrenimini DEVRİM ortaokulunda ve lise öğrenimini de Konya GAZİ lisesinde tamamladıktan sonra 1988 yılında başladığı -o zaman adı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi olan- Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesini 2001 yılında bitirdi.

Üniversite döneminde İBDA fikriyatı ile olan tanışması kendini arayış sürecine anlamını vermiş ve böylece insan olmak ve insan kalmak çabası ve hasretini temellendirebilmek imkânı bulmuştur.

İnsan sağlığının “bedenen, ruhen çevre ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir” şeklindeki tanımına istinaden, Başyücelik idealinin temel bir sağlık davası olduğuna inanmaktadır.

Düşe kalka da olsa inişli çıkışlı bir süreç halinde, günahıyla sevabıyla bu inancı çerçevesinde sürdürmeye çalıştığı hayatı “İslâm temelli bir sağlık arayışı”nın süreci olarak nitelenebilir.

Özellikle 28 Şubat isimli Müslümanları Anadolu’dan silip süpürme hevesi ile tertiplenmiş olan hain ve hastalıklı kalkışmayla yüz yüze geldiği dönemler olmuş, o dönemlerde defalarca tutuklanmış, takip ve tacizlere, bir dönem işkencelere maruz kalmış ve cezaevleri gerçeği ile tanışmak fırsatı bulmuştur.

Bu dönem, ruhunun hakikati ile yerleşik nizamın hakikatinin kesiştiği ve yüz yüze geldiği bir dönem olarak da nitelenebilir.

Kim olduğu ve kim olması gerektiği hakikati ve yerleşik düzenin ne olduğu ve ne olması gerektiği hakikati ile…

Netice itibariyle “sağlıklı insanın dünyasını inşâ” çabasını doktorluk vazifesinin ruhu olarak gören Şipleme hâlen aile hekimliği yapmakta olup evli ve dört çocuk babasıdır.

Büyük Doğu Akıncıları Derneği’nin Konya il başkanlığını yapmaktadır.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi giriniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR